Apa cu lamaie proprietati benefice

Apa cu lamaie proprietati benefice

Apa cu cateva picaturi de lamaie bauta pe stomacul gol in fiecare dimineata este recomandata de specialistii nutritionisti, intrucat actioneaza ca un medicament asupra organismului. Aceasta combinatie lupta eficiente impotriva racelilor, ajuta digestia, are proprietarea de a scadea tensiunea arteriala, curata pielea si actioneaza ca un detoxifiant asupra organismului. Apa cu lamaie se digera usor, este absorbita foarte usor, astfel ca aciditatea din lamai nu provoaca disconfort gastric.
Iata o mica lista cu cateva dintre beneficiile consumului de apa cu lamaie:
1. Intareste sistemul imunitar, datorita concentratiei ridicate de vitamina C. Deoarece vitamina C nu poate fi stocata in corp este recomandat un consum constant de alimente care au concentratii ridicate din aceasta substanta. Bioflavonizii impreuna cu vitamina C din componenta acestor citrice au proprietatea de a stimula buna functionare a sistemului imunitar.
2. Numeroase studii efectuate de catre nutritionisti au demonstrat ca zeama de la o jumate de lamaie bauta dimineata cu o cantitate rezonabila de apa, ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Acest fapt se intampla datorita continutului ridicat de potasiu din lamaii.
3. Apa cu lamaie este un bun stimulator al aparatului deigestiv. Toata lumea stie, si nu conteste beneficiile apei, care este elementul principala de sustinere a vietii, dar combinata cu zeama de lamaie este un medicament natural care amelioreaza starile de indigestie, arsurile de stomac si ajuta la combaterea blonarii.
Daca va hotarati sa consumati acest amestc de apa cu lamaie este bine sa respectati cateva reguli: lamaile trebuiesc bine spalate inainte de utilizare, este bine sa utilizati lamaile proaspat taiate, efectul cel mai bun al amestecului se obtine daca licoarea este consumata dimineata pe stomacul gol, este recomandat ca apa pe care o utilizati, daca este de la  robinet, sa fie filtrata sau purificate cu un sisetem de filtrare sau un sistem de purificare a apei pentru a elimina din continutul acesteia resturile si rezidurile ce se gasesc in continutul apei provenite de la sistemul centralizat de distributie.

Share this Post!

About the Author :

0 Comment