Apa pura pentru consum

Apa pura pentru consum

apa pura pentru consumApa este cea mai importanta substanta din organismele vii, si are o mare influenta asupra starii de sanatate a organsmuli uman. De aceea trebuie sa fim foarte atenti la calitatea apei pe care o consumam, si acum ca avem numeroase optiuni putem alege apa potabila, apa purificata, apa de izvor sau apa distilata. Dar care este diferenta dintre ele? Care este mai indicate pentru consum? Care este mai sanatoasa? O sa va las pe voi sa decideti…

Apa potabila este apa cea mai utilizata si este la indemana oricui. Este apa care provine dintr-o sursa municipala, controlata. Aceasta trebuie sa fie curata, sa fie lipsita de microorganisme, paraziti, sau substante, care ar putea pune in pericol sanatatea umana.

Apa purificata poate proveni din orice sursa, iar prin procedeul de purificare, sunt eliminate toate microorganismele, substantele chimice daunatoare, potentiali contaminanti, dar si numeroase minerale din apa. Printre tipurile de purificare a apei se numara distilerea, osmoza inverse, filtrarea cu carbine activ.

Apa de izvor, de cele mai multe ori se gaseste sub forma imbuteliata. Provine din sursele naturale, de obicei izvoare, si este cea mai bogata in elemente chimice precum oxigen, azot si bioxid de carbon, dar si cataioni, calciu, magneziu, sodium, sulfat si clorura preluate direct din mediul natural, insa odata imbuteliata incepe sa isi piarda din proprietati.

Apa Distilata. Prin procedeeul de distilare, in general se pierd toate elementele pe care le contine, atat cele bune cat si cele danunatoare.

Deci este bine ca periodic sa faceti o analiza, sa duceti o proba din apa pe care doriti sa o consumati la un laborator specializat, pentru a avea o idée despre elementele nutritive pe care le asimilati din apa.

Share this Post!

About the Author :

0 Comment