filtre apa

Avantajele consumului de apa purificata

Avantajele consumului de apa purificata

apa purificataApa este substanta indispensabila vietii, orice om, animal, planta sau insecta trebuie sa se hidrateze. O hidratare corecta a organismului inseamna celule sanataoase, ce functioneaza la capacitate maxima.
Stim ca este foarte bine sa consumam apa pentu a ne mentine tineri si sanatosi, dar ce fel de apa este bine sa folosim? Apa potabila? Apa imbuteliata sau apa purificata?
Apa potabila este apa de la robinet destinata consumului uman, care poate proveni din surse naturale sau dupa tratare, si poate fi utilizata pentru a fi bauta sau la prepararea hranei sau in alte scopuri casnice.
O apa este considerate a fi minerala atunci cand contine cel putin 1g se saruri minerale in compozitie, apa minerala provine de obicei din surse naturale, izvoare, sau surse artificiale, sonde.
Apa purificata, provine de la orice sursa casnica, si se produce cu ajutorul aparatelor de purificare. Din componenta acesteia sunt eliminate substantele chimice nocive, contaminantii si detergentii, ce raman de obicei dupa tratarea apei potabile.

Iata cateva avantaje pe care le puteti gasi consumand tot mai des apa purificata sau apa filtrata.

1 . Filtrele si purificatoarele casnice produc o apa potabila, curata, fara a mai avea gustul sau mirosul de clor ce persista in reltele de apa. Aceasta apa nu va mai avea in componenta urme de detergenti, agenti chimici, metale grele sau alte substante ce sunt de obicei folosite in tratarea apei. Numeroase purificatoare sunt dotate cu accesorii pentru remineralizarea apei, pentru a nu se pierde din elementele bune, sodium, magneziu, zinc, etc. Altele au sterilizatoare  UV, pentru ca in recipientele de depozitare a apei, folosite in procedeul de purificare sa nu se dezvolte bacterii sau ciuperci.

2. Apa ce provine de la purificatoare este permanent la indemana, si nu va mai trebui sa va faceti griji cu privire la aducerea sau depozitarea recipientelor cu apa imbuteliata.

3 Daca veti utiliza un sistem de filtrare sau purificare a apei veti economisi bani. Esta clar ca este mult mai ieftin sa produci apa pura decat sa platesti permanent apa imbutliata, mai este si beneficiul ecologic, utililzand mai putine recipiente de imbuteliere vom fi mai prietenosi cu mediul inconjurator si vom reduce gradul de poluare.

Share this Post!

About the Author :

0 Comment