Compania Apa Serv amendata pentru lucrarile de extindere a retelei de apa

Compania Apa Serv amendata pentru lucrarile de extindere a retelei de apa

In cursul zilei de ieri, 9 martie, compania Apa serva a fost amendata, deoarece efectua sapaturi pentru extinderea retelei de apa potabila, in apropierea Muzeului Satesc, din communa Vanatori, fara a respecta avizul Direcției pentru Cultură Neamț. Conform declaratiei, directoarei Direcției pentru Cultură Neamț, Rocsana Josanu, Compania Apa Serv trebuia sa aiba un arheolog angajat pe durata lucrarilor de excavare: “În Vânători se lucrează la extinderea rețelei de alimentare cu apă și a celei de colectare a apelor uzate și, conform avizului eliberat de noi, toate lucrările ar fi trebuit să se facă sub supraveghere arheologică, având în vedere că se fac săpături chiar în zona de protecție a Muzeului Sătesc (…) Se pare că reprezentanții companiei au crezut că este o cerință facultativă, deși era absolut obligatorie, pentru că numai un arheolog poate constata descoperirea unor eventuale vestigii”.

Aceasta ne-a informat ca Muzeul Satesc din Voluntari are o bogata colectie de materiale etnografice , arta populara si numismatica, iar zona din fata acestuia, in care se desfasurau sapaturile de extindere a retelei de apa, este protejata tocmai din cauza ca inca se mai pot gasi piese cu importanta istorica deosebita.

In replica directorul companiei Cătălin Dughir, a declarat ca lucrarile nu vor fi intrerupte, iar amenda va fi contestata in instanta: ”Nu e vorba de 20.000 de lei, ci de 5.000, minimum în 48 de ore. În acest moment, analizăm împreună cu cei de la Direcția Juridică posibilitatea de a contesta în instanță această măsură. Mie nu mi se pare în regulă. În procesul verbal este menționată ora 5.24, dimineața; eu nu știu cine lucra acolo la ora aceea. Oricum nu lucrăm noi, este altă firmă, dar nu mi se pare în regulă. O să contestăm. Apoi, noi am avut permanent discuții cu cei de la Direcția Muzeelor, de la Patrimoniu. Nu se pune problema că s-a lucrat fără aviz, am fost monitorizați, am avut o colaborare bună cu cei de la cultură”

Share this Post!

About the Author :

0 Comment