Politia din Dambovita da in Judecata Compania APA Targoviste

Politia din Dambovita da in Judecata Compania APA Targoviste

Membrii politiei din judetul Dambovita au propus trimitere in judecata a cinci angajati ai Companei  Apa Targoviste, care au fost cercetati intr-un dosar pentru neglijenta in serviciu, dupa incidentul petrecut in luna martie a anului trecut, cand zeci de persoane din Aninoasa au suferit afectiuni dupa ce au consumat apa de la robinet.
Conform comunicatului de presa trimis de Poliţia Judeţeană Dâmboviţa, angajatii de la Serviciul de Investigaţii Criminale au reusit sa probeze implicarea a cinci angajati ai Companiei Apa Targoviste in activitati criminale, prin indeplinirea deficitara a indatoririlor de serviciu, si furnizarea catre populatie pentu consum de “apa potabila infectata”.
Angajati din cadrul politiei au cerut trimiterea in judetcata a fostului director al Apa Targoviste, Dorin Staicu, dar si a altor patru angajati implicati in acest caz. Acestia sunt acuzati de neglijenta in serviciu, pantru ca in luna martie 2014 au furnizat catre populatia comunei Aninoasa, apa infectata cu dejectii pentru o perioada de cateva zile. Acest dosar a fost deschis dupa ce un numar considerabil de locuitori ai comunei au ajuns la spital cu diferite afectiuni aparute dupa consumul de apa de la robinet. Printre locuitorii care au avut de suferit s-au numarat foarte multi copii care au necesitat internare sau tratament pentru boala diareica acuta. Se pare ca numarul persoanelor care au ajuns la medic s-a ridicat la 166.
Probele prelevate din reteaua de apa furnizata de Apa Targoviste, au aratat neconformitati in ceea ce priveste parametrii microbiologici, prevazuti prin lege. In dosar s-au constituit ca parti civile 49 de persoane care au avut de suferit de pe urma consumului de apa infectata. Acestia cer despagubiri companiei Apa Targoviste.

In ultimul timp tot mai multi specialisti atrag atentia ca apa de la robinet furnizata de companiile de distributie, nu este potabila. Acest fapt se datoreaza in principal retelelor vechi, uzate, prin care se pot infiltra foarte usor reziduri si metale precum plumb. Un alt pericol il constituie chiar clorul folosit in cantitati suficient de mari pentru tratarea apei potabile, acesta poate provoca afectiuni grave ale cailor respiratorii, alergi dar si cancer.
De aceea medici si specialistii recomanda sa bem apa imbuteliata sau care a suferit un proces de filtrare suplimentar, cu sisteme de purificare a apei.

Share this Post!

About the Author :

0 Comment