apa calitate

Tipsuri pentru a consuma apa de calitate

Tipsuri pentru a consuma apa de calitate

purificator econimic apaPericolele din  apa de baut

Numeroase studii au arata ca apa de baut reprezinta una dintre sursele principale care ne pot vatama sistemul imunitar si ne pot imbolnavi organismul. Rapoartele recente din Statele unite au aratat ca APA DE BAUT, este un risc pentru sanatate, atat in mediile urbane cat si in cele rurale. Peste o suta de milioane de americani consuma apa cu continut ridicat de substante chimice cancerigene precum arsenic, radon si compusi ai clorului. Aceleasi studii au aratat ca in peste doua mii de sisteme de alimentare cu apa potabila din peste patruzeci de state americane, s-au descoperit in ultimi zece ani niveluri foarte ridicate de nitrati, compusi foarte periculosi pentru copii sugari. Pe langa contaminarea cu compusi chimici, s-a observat si o contaminare cu virusuri si paraziti rezistenti la clor precum: Giardia, Cryptosporidium şi virusul Noro.

Protivit Centrelor de prevenire si control a bolilor, in Statele Unite se produc, anual mai mult de zece milioane de imbolnaviri cauzate de microorganismele ce se gasesc in sitemele de apa.

Nici in alte tari situatia nu este una mai buna, ca o reactie a calitatii slabe a apei de baut, s-au adoptat numeroase legi cu privire la tratarea apei pentru baut, insa aplicarea lor lasa de dorit datorita insuficientei fondurilor. Furnizorii de apa foarte rar se incadreaza standardelor ridicare ale Agentiei Pentru Protectia Mediului si nu instiinteaza populatia cand apa este contaminata, chiar daca legea le cere sa o faca.

Iata cateva sugestii care vi se dau in cazul in care aveti dubii cu privire la calitatea apei.

  1. Nu beti nicodata apa cu gust pronuntat de clor. Utilizati un filtru de apa pentru a indeparta clorul si alte substente nocive, daca nu aveti posibilitatea este de preferat sa consumati apa imbuteliata.
  2. Cereti furnizorului de apa potabila rezultate ale testelor apei, si faceti si dumneavoastra teste pentru apa de baut periodic la alte laboratoare specializate. Astfel puteti afla daca in apa se gasesc bacterii, cantitati ridicate de clor, arsenic, nitrarati, sulfati, erbicide, pesticide, s.a. Este bine sa luati probe periodic, si sa verificati calitatea apei pe care o consumati. In functie de rezultatele testelor puteti lua o decizie cu privire la necesitatea instalarii unui sistem de purificare a apei.
  3. Curatati tevile zilnic, lasand sa curga apa pentru 4-5 minute, iar dupa o perioada in care nu ati utilizat robinetele, este bine sa lasati sa curga si mai mult. Apa luata imediat poate avea concentratii ridicate de plumb sau alti contaminanti.
  4. Nu trebuie sa utilizati apa de la robinetul de apa calda pentru baut sau gatit. Apa calda nu este destinata consumului uman.

Share this Post!

About the Author :

0 Comment